home biografiewerk achtergrond teksten contact
   
“In onvervuld verlangen schuilt de wijsheid voor verandering”
Hanneke Korteweg


Het is mijn overtuiging dat het de bedoeling is dat de ziel, door kleine of heel grote beproevingen, zich steeds heeft te herschikken en heroriënteren. Op een bepaalde leeftijd kunnen dan echte levensvragen aan de oppervlakte komen drijven.

Voorbeelden:

- Wat heb ik nodig om mijn leven op te bouwen?
- Hoe kan ik wat in mij zit nog op een andere manier naar buiten brengen dan in mijn werk?
- Hoe kan ik omgaan met het gemis van …?
- Wat verhindert mij om te genieten?Levensvragen kunnen luid zoemen, of zacht. Maar ze gaan aandacht vragen tot de ziel uiteindelijk, na lange reizen door wouden, over bergen, door woestijnen en door dalen, losser van belemmerende conditioneringen, handhavingstrategieën en losser van verdere onbewustheden, aankomt in een heel aangenaam land.

Dat is het land van… niet meer iemand anders wensen te zijn dan je bent…
…het land van… innerlijke vrede en verantwoordelijkheid.

Gelukkig lezen wij steeds vaker over mensen die ons daarover verhalen. In dat land aangekomen kan je overtuigd een vredesverklaring tekenen die luidt: 'Het is zoals het is.' En die verklaring dan neutraal of wie weet opgelucht aankijken.
Je bent niet meer afhankelijk van beoordeeld worden. Niet meer afhankelijk van de uitkomst van je handelen. De wetenschap van je inzet is voldoende om een gezond zelfbeeld te houden...