home biografiewerk achtergrond teksten contact
   

 

 

 

 

 

Geluk is voldoen aan je plan

De praktijk wijst uit dat de in de introductie genoemde vier-veldengesprekken veel mensen al voldoende inzicht geven om een volgende stap naar de eigen koers te bepalen. Ook kunnen de veldengesprekken resulteren in bewustwording dat een gevoeliger problematiek ten grondslag ligt aan de levensvraag van dat moment. In dat geval zou een geëigende therapie, cursus of opleiding beter op zijn plaats kunnen zijn.

In die zin ben ik zelf gaan zien dat biografiewerk vooral een brugfunctie over een 'rivier' vervult. Rivier als beeld voor het je 'stuur-arm' meegevoerd voelen met de stroom van het leven. De vertrekoever moeten wij als heel jong kind verlaten zodra wij groeien uit de fase van 'ongedeelde eenheid' (M. van den Brink).
De brug die biografiewerk aanbiedt, biedt je een toegang naar de overkant: het ontwaken van mijn oorspronkelijke Ik die weet heeft van de levensmotieven, van je 'plan' met dit leven. Dit oorspronkelijke Ik noemt communicatieadviseur Margrete van den Brink ons geestelijke Zelf. Deze wacht in ieder van ons om gewekt te worden. Er zijn ook mensen die het lukt op eigen kracht de rivier over te zwemmen naar de overkant. Het is een stapsgewijs emotioneel en spiritueel groeiproces. Kom je elementen van je 'plan' op het spoor, dan ervaar je dat meteen als energiegevend. Het gaat in biografiewerk niet om therapeutische behandeling of adviezen. Het gaat om het zelf ontdekken van samenhangen. Daardoor leer je met nieuwe ogen kijken.


   
LaVieTouche | praktijk voor biografische coaching | copyright 2006 | e-mail: info@lavietouche.nl