home biografiewerk achtergrond teksten contact
   

 

 

 

 

 

 

“Er zijn gebeurtenissen in een mensenleven, die toevallig lijken, maar het misschien niet zijn.”
Rinke Visser

Biografiek of biografiewerk is een betrekkelijk jong vak. Wat kan je ervan verwachten? Biografiewerk is een proces van bezinning en bewustwording welke van grote waarde kan zijn bij:

- Levensvragen
- Staan voor keuzes

Bij biografieonderzoek leer je aanwijzingen te ontdekken uit onopgemerkte 'alinea’s' in je levensloop en uit diep gevoelde streefrichtingen of idealen, maar ook door soms onverklaarbare wrijvingen met het nu.

In de gesprekken gaan we uit van een actuele levensvraag die je in je draagt. Traject één behelst de zogeheten vierveldengesprekken die in een wekelijks of twee-wekelijks ritme plaatsvinden. Meestal blijkt dat voldoende om nieuw inzicht te krijgen voor je vragen en je keuzes. De snelle onderzoekers kunnen ook voor een twee-etmalen variant kiezen. Traject twee is, indien gewenst, een leeftijdsfasen-onderzoek. Uitvoeriger informatie is te lezen onder vierveldengesprekken, en leeftijdsfasen-onderzoek.

Workshop Inspiratie Leestafel
Sinds 2008 is ook mijn kleine (reizende) bibliotheek toegankelijk voor geïnteresseerden.
In de vorm van workshops op middagen of avonden kan een ieder opzoek naar voor hem en haar inspirerende teksten. Voor maximaal 8 en minimaal 4 deelnemers.
Lees verder of het iets voor jou is op dit momentů

   
LaVieTouche | praktijk voor biografische coaching | copyright 2006 | e-mail: info@lavietouche.nl